NIEUWS

Recordbedrag gedoneerd!

17 november 2018

Met grote trots maakte Wiesje van der Weide, voorzitter van Books 4 Life Nederland, zaterdag bekend hoeveel geld Books 4 Life dit jaar doneert. In totaal hebben de zes winkels maar liefst ruim €121.000 bijeengebracht voor het goede doel! Dat is wederom een record voor onze stichting, die inmiddels 13 jaar bestaat. 50% van dit bedrag is door de winkels zelf op lokaal niveau verdeeld en het overige deel wordt steevast verdeeld tussen Amnesty International en Oxfam Novib. De achterliggende gedachte is dat Books 4 Life projecten steunt die mensenrechten bevorderen en/of armoede helpen bestrijden.

Voor de gelegenheid was Laura van Waas, oprichter van Books 4 Life, aanwezig om te vertellen over haar eerste idee om de stichting op te richten. Geïnspireerd door de kringloopwinkels in Engeland, bedacht zij als student dat ze na haar pensioen zoiets ook in Nederland wilde beginnen. Totdat ze de stoute schoenen aantrok en niet zo lang wilde wachten. Mede dankzij de ervaring die zij met Books 4 Life heeft opgedaan, startte zij enkele jaren geleden het Insititute on Statelessness and Inclusion, dat het kinderboek ‘Het meisje dat haar land verloor’ uitgeeft. Een eerste exemplaar werd overhandigd aan Wiesje van der Weide.

Vervolgens mochten vertegenwoordigers van Oxfam Novib en Amnesty International cheques in ontvangst nemen. Eric Prinzen, namens Oxfam Novib, koppelde kort terug over het Kindhuwelijk project dat sinds enkele jaren door Books 4 Life wordt gesteund. Hij heeft onlangs met eigen ogen gezien hoeveel impact dit ter plaatse maakt. Kirsja Oudshoorn, van Amnesty International, vertelde hoeveel docenten en daarmee jongeren in het afgelopen jaar bereikt zijn met essentieel onderwijs over mensenrechten en onderwerpen als etnisch profileren.

Wij zijn trots! Trots vooral op de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Trots dat klanten ons steeds beter weten te vinden. Trots dat we zulke mooie projecten kunnen steunen. Namens het bestuur van Books 4 Life Nederland: iedereen bedankt!