NIEUWS

Donaties 2019: Amnesty International & Oxfam Novib

31 maart 2019

In een zonovergoten Nijmegen, op de laatste dag van de Boekenweek, vond de uitreiking van donaties van Books 4 Life plaats. Eenmaal per jaar wordt bekend gemaakt hoeveel de zes winkels in Nederland bijeen hebben gebracht voor goede doelen. Een dag waarop de twee landelijke doelen, Amnesty International en Oxfam Novib, aan ons terugkoppelen waar zij het geld precies aan zullen besteden en reeds hebben besteed (lees hier meer daarover).

Met een bedrag van in totaal €135.644,- is wederom een record behaald (op basis van omzet 2018)! Dit betekent dat afgevaardigden van zowel Amnesty als Oxfam een cheque van maar liefst €33.911,- overhandigd kregen. Dit fantastische feit ging vergezeld van sfeervolle muziek van Tuesday Moon en drie indrukwekkende gedichten van jong talent Pieter Theunissen.

Ons geluk kan niet op! De omzet van Books 4 Life blijft stijgen, ondanks verhuizingen van winkels en de moeite die commerciële boekwinkels ervaren om de deuren open te houden. En dit zonder subsidie, maar met de inzet en bevlogenheid van een grote groep vrijwilligers. Chapeau voor ons mooie concept en de vele mensen die dit mogelijk hebben gemaakt!