NIEUWS

Creatief met hergebruik

3 september 2018

Een vraagstuk waar de vrijwilligers van Books 4 Life regelmatig over discussiëren is wat te doen met de echt onverkoopbare boeken. Er komt voldoende binnen en de mooiste boeken krijgen het liefst meteen een plek in de kast of op online verkoopkanalen. Ook voor de boeken in middelmatige staat of waar 10-dubbel van aanwezig zijn in het magazijn wordt wel een oplossing gevonden. Denk aan een boekenmarkt, een 3=2 actie of desnoods gratis weggeven. Alles zodat ze maar een nieuw thuis krijgen. Dan nog blijven er boeken over die echt onverkoopbaar blijken. Oud papier is pas het de allerlaatste redmiddel.

Dankzij de creativiteit van onze mensen is er een andere bijzondere oplossing voor het overkoopbare boek: boekvouwkunst! Anne Fey, bevlogen vrijwilligster in de winkel van Books 4 Life Eindhoven, heeft dit haar eigen gemaakt nadat ze bij de winkel is komen werken. Inmiddels is het een succesverhaal en wordt ze regelmatig gevraagd haar kunst ook op andere plekken te laten zien.

Wat Anne vertelt over haar boekvouwkunst:

Juist de boeken die we wegdoen spreken mij vaak het meest aan: dat zijn kwetsbare boeken met een verleden. Die wil ik redden en een nieuw leven geven.

Bij het bedenken van de ontwerpen komt mijn wiskundige achtergrond van pas. Om de boeken zo min mogelijk te hoeven beschadigen, reken ik allerlei details van een ontwerp van te voren uit. De meeste boeken kunnen in principe nog weer gelezen worden.

(Bron: https://schaduwlichtje.exto.nl)

Klik hier voor een leuk artikel over haar werk, door de Technische Universiteit Eindhoven.

Hieronder ziet u Anne Fey in de winkel van Books 4 Life in Eindhoven aan de Hertogstraat 2. In de winkel zijn een aantal van haar kunstwerken te bezichtigen. © Foto Bart van Overbeeke.